Hemmagjord glass!

Idag har jag gjort något jag aldrig gjort förut nämligen hemmagjord glass. Det var inte så svårt och tog inte alls så lång tid som jag trodde att det skulle ta från början. För att göra hemmagjord glass behöver man:

3 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
1/2 dl florsocker
Vispa grädden och florsockret i en bunke och äggulorna och florsockret (pösigt) i en annan.
Blanda ner valfri smaksättning i ägg- och sockerblandningen och rör försiktigt ihop den med grädden.
Frys smeten i ca 1 timme och rör om ordentligt. Frys igen i ytterliggare en timme och rör om igen. Upprepa detta tills glassen är frusen och färdig att servera.
Som smaksättning kan man ha vad man vill. Förslag är:
Bär (1-2 dl)
Hackade nötter och russin (1 dl)
Kakao (2 msk)
Saft av bär (1 dl)
Eller så gör man som jag gjorde och blandade i krossad Daim. Blev verkligen jättegott och för mig tog det ungefär två och en halv timme från början till slut att göra glassen. Utan glassmaskin tål att tilläggas.

Har som sagt aldrig gjort detta förut men inspirerades av en kompis (Malin) att göra detta. Hon gjorde sin laktosfri och med blåbär istället för Daim. Lär nog bli fler gånger jag gör detta!

På återseende!!

//Ellicka

Höstmarknad!

Idag har det varit höstmarknad här i Vänersborg. Jag och Dadde var där en sväng och kikade. Det är ju en utav höjdpunkterna här på året och det känns som alla i Vänersborg är där. Är ju knökfullt med folk i ett annat ganska folktomt centrum. Köpte inte så mycket. Köpte en del godis och Dadde köpte sig ett par nya vantar. På onsdag är det månadsmarknad i Trollhättan igen och jag funderar på att åka dit och träffa Malin och Amadeus.

I kväll har vi varit hos Petter på fest. Jag och Dadde var de enda nyktra där. Jag har ju inget val men Dadde som har det ville inte festa idag. Sympatinykter kanske? Käkade massa chips, lyssnade på massor med bra musik, träffade folk och drack Pepsi.

På återseende!!

//Ellicka

Fritidsintresse?

Nu är Dadde återigen på bio för att se en film. Denna gången ska han se "The Social Network" och jag sitter här som vanligt och tittar på tv. Hade ju kunnat följa med honom men filmen verkade (enligt mitt tycke) urkass så jag ville inte. Detta gör att jag återigen funderar över att skaffa mig ett EGET intresse så jag också kan hitta på något själv. Vet bara inte vad det skulle kunna vara. Har ni, mina läsare, något tips till mig på vad jag kan hitta på istället för att sitta framför datorn eller tv:n och ha tråkigt?

På återseende!!

//Ellicka
RSS 2.0