Trött idag

Har varit trött idag eftersom jag sovit 6 och en halvtimme plus att Vincent har vaknat ett par gånger. Gick ju och lade mig alldeles för sent och sedan tyckte Vincent att det var morgon halv sju och då var jag också vaken för ovanlighetens skull och gick upp. Följde med David till förskolan och sedan gick jag till biblioteket och släktforskade ett par timmar (fyra). Sedan var det hem och äta, ta det lite lugnt för att åka till Trollhättan och hjälpa mamma fixa e-postadress (yahoo-mail skaffade hon sig idag, hon har ju inte haft sånt förut). Då var jag hungrig, trött och så var det naturligtvis krångel med att fixa kontot så mamma reagerade på att jag var otålig men förstod det bättre när hon fått reda på att jag var hungrig och trött. Brukar ju ha gått om tålamod annars, men idag kröp det på mig och jag ville bara få det fixat så fort som möjligt. Killarna följde också med till Trollhättan för Vincent pratar om mormor här hemma.

Nej. Nu får det bli sängen för min del - är ju jättetrött. God natt och på återseende!!

//Ellicka

Min tur att lämna på förskolan

Idag var det min tur att lämna Vincent på förskolan och jag kan inte påstå att det var speciellt roligt. Han grät nästan hela vägen dit. Först grät han för att han fick sitta i vagnen, sedan för att pappa (eller mamma som han säger) inte var med och sedan för att han förstod vart vi var på väg. Han gillar inte alls att bli lämnad på förskolan men tydligen så går gråten över fort när vi väl har gått. Idag ställde han sig framför mig och sträckte upp händerna efter mig och storgrät verkligen. Han grät även när vi kom och hämtade honom men då berodde det på att något annat av barnen hade börjat gråta och då hängde han och ytterligare en annan på i kören.

Imorgon är det Davids tur att lämna Vincent och på torsdag är det min tur igen. Vi turas om att ta honom dit den veckan då jag inte har tjejerna här för att David ska slippa gå och lämna honom jämt. Den veckan tjejerna är här så lämnar jag ju dem på skolan samtidigt som Vincent blir lämnad på förskolan så då blir det ju David varje gång. Lite trist att de ska börja samtidigt och sedan slutar Vincent och Julia nästan samtidigt också så då blir det bara David som får sköta hämtning/lämning. Det skiljer ju bara 10 minuter mellan det att Vincent och Julia slutar och sedan slutar Alva vid tre.

Nu ska jag gå ut till killarna.

På återseende!!

//Ellicka

Trevlig dag med en del strul

Vi hade en trevlig dag hos syrran igår men den började med en hel del strul. Alliansloppet kördes ju igår mellan Vänersborg och Trollhättan vilket medförde en del förseningar på linje 61 och 65 ("vår" linje) vilket jag inte var medveten om. Jag hade ju kollat upp resan redan i tisdags och då stod det inte ett enda ord om risk för förseningar vilket det var och blev. Vi fastnade med bussen i en kvart utanför Överby och vi var en del som missade våra anslutningsbussar eftersom busschauffören inte ville/orkade/var förbannad och inte ringde vår anslutningsbuss (missade den med TVÅ ynka minuter) och om vi skulle åkt till mamma hade det inte gjort något. Då hade det ju gått andra bussar dit, men nu skulle vi till syrran och det var två timmar kvar tills nästa buss till henne skulle gå. Vi skulle ju åkt med den 15:18 från Drottningtorget och nästa buss gick 17:18. Nu har ju syrran som tur var bil och kunde komma och hämta oss i Sylte så vi slapp vänta men det hade ju lätt kunnat undvikas om Västtrafik informerat om förseningar i god tid på sin hemsida (då hade vi tagit en tidigare buss hemifrån) eller om busschauffören hade ringt vår anslutningsbuss och frågat om de hade kunnat vänta på oss. Nu var han på dåligt humör för han hade frågat de på Västtrafik om han hade kunnat åka över Stallbacka-bron istället för över Överby men inte fått det så han brydde sig inte om att vi och de andra missade vår buss utan ryckte bara på axlarna och sa att han inte kunde göra något åt det. Måste jag säga att jag var fly förbannad på busschauffören och på Västtrafik?

Hur som helst så löste det sig och vi hade det trevligt hos syrran. Syrran blev glad för sina presenter och Julia fick rida på Amelias häst (Chicca) och jag blev förvånad över hur duktig hon var. Hon har ju inte ridit så många gånger och satt säkert i sadeln. Sedan förälskade hon sig i en alla kattungarna som syrran har och ville ta med sig en svart hem igår kväll (förmodligen för att det kom ett par som köpte två av kattungarna när vi var där) och vi fick förklara för henne att det inte gick. Vi hade ju inga saker till kattungen hemma (varken mat, kattsand eller kattlåda) och dessutom var den kattungen bara fem veckor så den var alldeles för liten för att lämna sin mamma. Fast jag kan förstå henne. Den var jättesöt och jag blev allt sugen på kattunge jag också, men vi får vänta med katt tills vi bor i hus och Vincent blivit lite större för han förstår ju inte så mycket än.

På återseende!!

//Ellicka
RSS 2.0