Zombier och ärtsoppa

Drömde inatt att jag och tre andra blev jagade av zombier. Vi beslöt oss att gömma oss i en kyrka men slut kom zombierna dit ändå. Då upptäckte vi av någon anledning att zombierna blev vanliga människor om de åt ärtsoppa så mitt upp i allt började vi koka massvis med ärtsoppa och det var det enda som zombierna var intresserade av.

På söndag fyller Julia sex år och hon längtar tills sitt kalas vill jag lova! Hon tjötar om det och vill att det ska vara idag. Hon orkar inte vänta men det får hon göra. 
 
Var på Överby idag och handlade.Köpte en present till Julia och sådana finns bara där. Träffade en gammal bekant där Anna och blev ståendes där en stund och pratade med henne. Sist jag träffade henne var sommaren innan Alva föddes och hon är ju åtta år nu så det var ett tag sedan. Hon och hennes make har varit gifta i tio år i år. Det känns lite konstigt att tänka att jag och Hiben också hade haft 10-års jubileum i år om vi fortfarande hade varit ihop men samtidigt känns det bra att vi inte firar det ihop. Har ju fått det så mycket bättre nu och jag vet ärligt talat inte om jag hade levt fortfarande om jag hade varit ihop med Hiben.
 
Ser fram emot den dagen då jag och Dadde firar 10-årig bröllopsdag! Fast först firar vi ju tio år ihop och i september firar vi vår andra bröllopsdag. Och med tanke på bröllopsdagar så får jag gratta Anna-Maria och hennes Nicklas som firar 6-årig bröllopsdag på söndag. Julia är ju född på samma dag de gifte sig och av naturliga skäl blev det inget bröllop för min, Alvas och Hibens del (till min förtret och Hibens glädje).
 
På återseende!!
 
//Ellicka

Idag kommer Julia

Idag är det måndag och det är dags för min vecka igen. Alva ville dock stanna kvar hos sin pappa tills imorgon så det är bara Julia som kommer till mig idag. Alva kommer imorgon istället och det får väl gå bra. De umgås ju jämt med varandra nu när det är sommarlov eftersom ingen av dem har förskola eller fritids. 
 
På söndag fyller Julia 6 år. Hon börjar bli stor min lilla tjej och jag hoppas att hon blir glad över sin present som vi köpt åt henne (en billig digitalkamera). Jag hoppas också att vädret är bättre på söndag så att vi kan ha vårt kalas i Skräckleparken för det är så mysigt att ha kalas där. 
 
Vi har varit i Göteborg nu i helgen och där har vädret varit hyfsat (regnade lite men inte så mycket) och Vincent har övat för fullt på att gå och det märks skillnad på hur han går nu. Han går allt bättre och bättre och mer och mer. I början ramlade han ofta på rumpan men nu har han blivit stadigare och han övade mycket hemma hos sin farfar. 
 
På midsommarafton hade vi kul. Var hos Petter och grillade och vi hann precis grilla färdigt innan regnet kom. Vincent charmade alla som var där och trivdes som fisken i vattnet med att få allas uppmärksamhet. Han var inte ett dugg gnällig utan tyckte livet var toppen och åt jordgubbar och chips med oss. Sedan blev han trött och då gick killarna hem medans jag blev kvar en stund till. Vincent var så trött så att han somnade på Daddes axel när de gick hem i regnet (de fick låna ett paraply). Mådde väl inte så bra på lördagmorgon (mådde som jag förtjänade alltså) men fick ändå släppat upp mig så att vi hann med bussen härifrån halv tio så att vi hann med tåget från Trollhättan. Det blev mycket billigare för oss att åka från Trollhättan än härifrån och det är konstigt att en biljett från Vänersborg ska gå på 110 kronor när två biljetter från Trollhättan går på 100 kronor sammanlagt. Jag menar för oss två hade det ju blivit nästan dubblet så dyrt att åka från Vänersborg och med tanke på att bussen kostar lika mycket oavsett om vi åker inom Vänersborg som till Trollhättan så var det värt det. 
 
Nu kommer nog Julia när som helst så på återseeende!!
 
//Ellicka

Imorgon är det midsommarafton!

Imorgon är det midsommarafton och vi (alltså jag, Dadde och Vincent) ska gå till Petter och grilla på eftermiddag/tidig kväll. Ska bli kul att komma hemifrån och vara lite social för omväxling skull! Han (Petter) skulle ha fest på kvällen men eftersom vi har Vincent och han är som han är just nu så får vi gå när den börjar. Han är ju väldigt mammig fast allra mest pappig så det är omöjligt att få barnvakt åt honom i alla fall nu. Jag hoppas och tror att det blivit bättre till 2 augusti för då måste vi ha barnvakt. Vi ska nämligen åka till Håverud då och viadukten då och vi åker härifrån (från Pärlans) redan tidigt på morgonen.

På lördag åker vi till Göteborg och hälsar på Bertil (Daddes pappa) och förmodligen blir vi kvar där till på söndagen. Då ska jag äntligen få tillbaka mina tunnare skor som jag glömde kvar där förra gången vi var och hälsade på honom. Ska bli så underbart att slippa mina svarta stövlar för de är varma (speciellt på benen) och dessutom är de trasiga.

Hoppas ni får en trevlig midsommar-helg!!

På återseende!!

//Ellicka
RSS 2.0