Lämning av barnen

Idag och igår har jag provat att lämna barnen ensamma en stund på förskolan. Igår var jag med en stund på morgonen men precis som idag hämtade jag dem strax efter lunch så att de får vänja sig lite i taget vid att vara ensamma. Emil började storgråta när jag gick men det gick snabbt över och jag hoppas att det var samma sak idag. Jag hoppas även att de äter något till lunch idag för igår åt de ingenting men å andra sidan var det helt nytt utan mig och för det andra så brukar vi aldrig äta soppa vilket de åt igår.

Hur som helst är det extra skönt att det är fredag idag och att vi är lediga i helgen. Nästa vecka hoppas jag att jag kan börja lämna dem som planerat och då är vi lediga onsdag och fredag och slipper iväg alla dagar. Nästa vecka har vi tjejerna här också och det händer en del då.

Nu ska jag ta det lugnt en stund innan det är dags att hämta killarna igen och sedan ska vi mysa här hemma alla tre när vi kommer hem.

På återseende!!

//Ellicka

Inskolning

Idag har inskolningen på förskolan fortsatt för våra små killar. Vi har ju varit hemma torsdag, fredag och måndag för att de har varit förkylda och egentligen är de fortfarande lite småförkylda men ska man vara hemma tills de blir helt friska kommer vi få vara hemma länge och de har ju ingen feber och det är full fart på dem så det tror jag inte blir några problem. Vi kommer nog att fortsätta med inskolningen hela denna vecka också och så börjar vi gå som planerat fr.o.m. nästa vecka.

Killarna verkar hur som helst trivas där och det känns bra. Det har inte blivit några mer tårar från Vincents sida och idag hittade han en kompis (V) att leka med och det var kul att se dem leka ihop. Vincent gick ju på förskolan innan lillebror kom när vi bodde i Vänersborg och jag ser skillnad på honom nu och då. Han leker mycket mer med sina kamrater nu än vad han gjorde då och det beror ju på att han har blivit större. Som det är nu går Emil mest omkring och pratar på förskolan men det blir nog ändring på det lite senare. Han är ju liten och är minstingen på hans och Vincents avdelning. Det finns några barn till som är födda samma år som Emil men han är yngst av dem allihop.

På återseende!!

//Ellicka

Det kom en Alva

Idag började pappa-veckan för tjejerna så därför blev jag väldigt förvånad när Alva dök upp här hemma efter skolan. Hon hade glömt av att det var pappa-vecka denna vecka så därför hade hon tagit bussen hem efter skolan istället för att gå till fritids som hon skulle. Det gjorde inget att hon kom hit. Det blev en trevlig överraskning för jag saknar det när de inte är här men jag blev lite förvånad för Alva brukar ha stenkoll på när det är pappa-vecka och mamma-vecka annars.

Kan ju lugnt säga att det här med varannan vecka suger rejält. Känns som om man lever två olika liv beroende på vilken vecka det är och jag hade gärna haft dem hos mig oftare.

På återseende!!

//Ellicka
RSS 2.0