Ikväll har jag gjort hemmagjort jordnötssmör!!

Det var inte så svårt att göra det men ett krav för ett lyckat resultat är hlet klart en mixer. Eftersom det är första gången som jag gör hemmagjort jordnötssmör så gjorde jag bara en halv sats och det blev lagom till en köpburk med jordnötssmör. Nu står det inne i kylen för att stelna så först imorgon får vi smaka på resultatet.

Om ni är sugna på att testa och göra eget jordnötssmör så är receptet följande:

500 g salta jordnötter
2 tsk socker
0,5 dl solrosolja
50 g margarin

Börja med att hacka jordnötterna grovt. Tillsätt sedan sockret och solrosoljan och blanda detta till en lättflytande smet. Tillsätt till slut margarinet och låt det blandas väl.

Ställ in jordnötssmöret i kylskåpet och låt det stelna.

Hoppas nu att det smakar gott! På återseende!!

//Ellicka

Möblerat om i tjejernas rum

Idag har jag möblerat om i tjejernas rum. För vilken gång i ordningen det är som jag gör det minns jag inte, tredje kanske eller något sådant, och denna gången hoppas jag att jag och tjejerna är nöjda med möbleringen för det är jobbigt att möblera om. Första gången jag möblerade om då bytte jag plats på Julias lilla säng och några andra möbeler. Den andra gången var det för att jag hade fått en ny och större säng åt henne och nu möblerar jag om för att allt ska få bättre plats och det ska gå lättare att öppna och stänga dörren in till deras rum. Som det var innan så stod Julias säng i vägen ibland eftersom den är så lång.

Nu är det mat, tacos ska det bli och jag är vrålhungrig så på återseende!!

//Ellicka

Det bidde inte Malta...

...utan det bidde Alanya och Turkiet istället. Blev billigare så och dessutom ska vi nu vara borta från lördag till lördag istället för bara fyra dagar. Åker lördagen den 22:a och kommer fram på söndagmorgon och åker igen på lördagkväll (29:e). Ska bli så skönt!! Fast det kommer att vara väldigt konstigt att vara borta från Vincent så många dagar. Han ska ju inte följa med utan vara hemma hos mormor.

På återseende!!

//Ellicka
RSS 2.0