På söndag fyller jag år!

Ja nu på söndag fyller jag 31 år och det ska vi fira med att gå på julmarknaden i Trollhättan i år. Ska träffa mamma där och det ska bli kul. Är lite nyfiken på vad jag ska få i prexent (är som ett barn när det gäller födelsedagar och jul) för både mamma och Dadde har redan bestämt vad de ska köpa till mig. Mamma hade till och med skrivit upp i sin almancka vad hon skulle köpa till mig så därför blir jag lite extra nyfiken. Det måste ju vara något som hon absolut inte ville glömma av när hon skrivit upp det.

På söndag är det också första advent och jag har hittat min gamla adventsstake så i år tänkte jag ta fram den. Hade tänkt att för ovanlighetens skull sätta upp julgardiner i något rum (köket var det tänkt) men jag har inte hittat några fina. Får ju bli färdigsydda eftersom jag inte har någon symaskin och för hand kommer jag aldrig få dem färdiga. Känner ju mig själv. Vill ju ha en kappa i köket också då kylskåpet står så nära fönstret. Några tips på vart jag kan hitta snygga gardiner? Har redan varit på Tygladan och Jysk och letat.

Nu sover alla mina barn sen en stund och det är skönt. Kan jag och Dadde hinna få lite tid för oss själva innan det är dags för oss att gå och lägga oss. På återseende!!

//Ellicka

Idag har vi varit på Torp

Idag åkte vi till Torp (alltså jag, Dadde och Vincent) och kollade i affärer, köpte julklappar (jag en till döttrarna, en till Mathilda och maken en till Vincent). Känner att jag har köpt lite mer julklappar i år än jag brukar (två till Alva, två till Julia, två gemensamma julklappar till tjejerna, tre till Amelia, fyra till Mathilda, en till Vidar och två till älsklingen) och nu är jag snart färdig. Köpte ju min första julklapp i slutet av augusti/början av september då de hade rea på leksaker på ICA Maxi på Överby och jag har faktiskt lyckats hålla mig borta från att ge döttrarna den tidigare. Att det blivit så många julklappar beror mycket på att vi åkte till Turkiet i år. Där köpte jag ju en julklapp till Alva, en till Julia, de tre till Amelia och tre till Mathilda. Känner jag mig själv rätt så kommer det bli frler julklappar köpta innan jul också. Funderar skarpt på att köpa varsin mini-Barbie till tjejerna (de ÄLSKAR verkligen sådana) och kanske en till älsklingen också, det jag kommer köpa är någon mer julklapp till Vidar och så får jag ju köpa en julklapp till lillkillen. Funderar på att vara lite halvtråkig och köpa ett gäng med nappar till honom för det behövs. Alla hans nappar har nämligen en tendens till att försvinna och inte dyka upp när man som bäst behöver dem. Har ju en hel del nappar till honom men oftast har vi bara koll på var en av alla dessa är. En napp vet jag dessutom att jag har tappat ute. Det vet jag. Hur som helst så är det i år tjejerna i min familj som blir mest bortskämda i år och så älsklingen också.

Tog ju för ett tag sedan ett ryck inne i tjejernas sovrum och möblerade om där och nu är det så dags för vårat sovrum. Lillkillen vägrar ju somna i sin egen säng och eftersom Dadde har en säng ståendes uppe på vinden så planerar vi nu ta ner den och ställa i vårt sovrum bredvid vår säng. Nu har jag alltså börjat med att fixa till så att det är möjligt att ta ner den och kommer nog att bli färdig med det imorgon. Kommer att se lite lustigt ut i vårt sovrum sedan för vi har ju redan en 1.80 säng där och sedan en till säng som är minst 90. Det gör att vi kommer få en säng på drygt 2.70 och det kommer ju helt klart dominera sovrummet totalt. Fast det blir nog bättre när det är klart för då kan någon av oss ligga bredvid lillkillen och natta honom och sedan slipper han ligga mellan eller bredvid någon av oss hela natten.

På återseende!!

//Ellicka

Konstig jul i år

Ja det kommer bli en konstig jul i år. Vi kommer fira jul (och Isaks födelsedag) med min svärnor, Isak och Simon den 22-23 decenber och sedan firar vi jul med min familj den 25 så på julafton blir det bara jag, Dadde och Vincent i år. Jag som alltid firat den hos min mamma (förutom två år, en när jag var sjuk och en när jag jobbade).

Idag drack Vincent välling för första gången på en vecka så jag tror att vi ska satsa på att byta sort. Han drack nämligen upp all välling när han fick en annan sort och nu när han fick den gamla vanliga så tvärvägrade han och puttade bara bort nappflaskan. Sedan funderar vi på att ta ner Daddes gamla säng från vinden, ta bort Vincents spjällsäng och använda den istället. Han vägrar ju somna i sin spjällsäng utan somnar i vår säng och det är så irriterande att behöva flytta på honom varje kväll. Om vi tar ner Daddes säng kan vi ju natta honom däri och sedan bara flytta på oss själva istället. Slipper vi riskera väcka lillkillen när vi flyttar honom och dessutom slipper vi gå upp när han vaknar på nätterna.

På återseende!!

//Ellicka
RSS 2.0