Äntligen fredag!

Ja nu ska det bli skönt med helg och nästa helg är det nog ännu skönare. Vi kommer nämligen få gå upp lite tidigare nästa vecka men det kommer vara värt det.

Idag fick jag iväg Alva utan problem till skolan för idag ska nämligen alla 5:orna åka hit: http://www.mellerud.se/uppleva-och-gora/bad-och-simhall/ och bada. De hade fått den dagen i kompensation för en annan som hade blivit inställd p.g.a. dåligt väder. Vi har varit där allihop och badat och det är ett trevligt badhus som inte ligger alltför långt bort. Det är nackdelen med att bo här i Ed. Vill man hitta på något så får man nästan alltid åka någon annanstans för här finns nästan ingenting. Vill man gå på bio (det går några filmer i månaden) eller bowla så finns det dock här på orten och jag gillar att det varje år anordnas en filmfestival här (den finns i Mellerud och Bengtsfors också).
 
Nu får jag ägna mig lite åt killarna. Emil vill snurra på min stol.
 
På återseende!!
 
//Ellicka

Snart är dagen äntligen slut!

Snart är den här händelserika dagen över. Båda besöken gick bra men Emil ville inte alls samarbeta med tandläkaren så jag fick hålla fast honom. Domen löd i alla fall att tanden måste dras ut. Området runt tanden var väldigt svullet och tanden satt löst. Fick en ny tid på måndag igen och det är med blandade känslor som jag gjorde det. Visst förstår jag att tanden måste väck men jag fick med mig en tablett med lugnande och det känns så där att behöva ge honom det. Fördelarna överväger dock och vi fick en väldigt mild dos (han är en flugviktare vår son). Den starkaste fördelen är att han inte kommer att minnas vad som hänt efteråt och slipper skräckupplevelsen av att dra en tand.

Han var betydligt lugnare under Alvas besök på vårdcentralen och läkaren frågade om hennes småbröder brukar vara så lugna. Vincent hade med sig sin surfplatta och satt lugnt och snällt i vagnen och spelade på den medan Emil satt och kramade sin panda eller pam som han kallar den. Både blodtrycket och EKG var bra så jag hoppas att det inte dröjer alltför länge innan hon kan börja med sin medicin. Hon fick även astmamedicin p.g.a sin förkylningsastma och jag var väldigt tacksam över att hennes medicin inte kostade något för mig att hämta ut. Jag gillar skarpt att de har infört att barns mediciner (på recept) är gratis.

Nu ska vi sova.

På återseende!!

//Ellicka

Händelserik dag

Ja idag kommer det bli en händelserik dag. Först ska vi med Alva till vårdcentralen nu på morgonen. Hon ska göra ett EKG och träffa en läkare. EKG:t ska göras då hon ska få medicin och eftersom min pappa hade problem med hjärtat vill de göra ett sådant först för att kolla upp så att hon kan använda medicinen. Min pappa hade ju länge problem med hjärtat och blev dålig efter att han hade gjort en by pass-operation som gick fel. Han opererades på slutet av 80-talet så det va betydligt mer riskfullt att göra en sådan operation då än vad det är nu. Tekniken och kunskapen har gått framåt under de här snart 30 åren sedan han gjorde sin operation. Det var också på grund av komplikationerna efter operationen som han senare avled, bara 4 månader efter min 10 årsdag.

Nog om det . I eftermiddag ska vi även till tandläkaren med Emil och kolla upp hans framtand. Tur att jag inte tog den tidigare tiden för den hade krockat med Alvas läkartid (som jag inte visste om men som tur var ringde jag vårdcentralen igår och kollade upp det). Den hade inte fungerat annars heller för den är vid den tiden då jag skickar iväg tjejerna med bussen på morgonen och då har David redan gått till jobbet.

Nej. Nu måste vi ta på oss för snart behöver vi gå.

På återseende!!

//Ellicka
RSS 2.0