Sista februari

Idag är det sista dagen i februari och fr.o.m imorgon så är det verkligen slutspurt och den månaden som bebisen beräknas komma i. Fast å andra sidan brukar det ju vara den sista tiden som är som segast. Man, och även jag, har börjat tröttna på att vara gravid och den stora magen och ser bara fram emot att bli av med den och få se sin bebis. För min kompis, Anna-Maria, är det verkligen slutspurt och där är det nog rejält segt att vänta. Hennes bebis är ju beräknad till den 5 mars, 20 dagar innan min. Hoppas för hennes skull att det inte dröjer alltför länge innan hon sitter där med sin bebis i famnen för att gå över tiden länge är nästan olidligt.

Nu ska jag och Dadde ta oss ett bad innan det är dags att hämta Alva och Julia så på återseende!!

//Ellicka

Sista dagen på sportlovet

Idag var det sista dagen på sportlovet så imorgon är det skola som vanligt för Alva. Har haft besök här av Daddes lillebror Isak och hans tjej Sara. Han skulle köpa en av Daddes gitarrer (den som han hade när han repade) och det gjorde han också. Alva och Julia var på riktigt bushumör och det var full fart på dem hela tiden medans de var här. Var sådan fart på dem att de körde slut på mig (flin) så jag var tvungen att vila efter att isak och Sara åkt. Alva som älskar att måla gjorde en teckning till Isak som hon lite försiktigt smusslade till honom.

Gick och lade oss lite tidigare i kväll än kvällarna den senaste veckan och Alva var söt. Jag har ju som vana att räkna till 10 innan jag släcker ljuset när vi går och lägger oss (då blir det inte en massa "Jag ska bara" från Alvas sida) idag var det hon som stod vid ljusknappen och väntade på att jag räknat färdigt till 10 och sedan släckte hon. Inne i sovrummet skällde hon lite på oss att gå och lägga på oss och sa till Julia att göra det också för när Julia lagt sig skulle hon räkna till 5. Gulligt! Minns i början när jag gjorde så vilka tårar det blev när jag räknat till 10 och nu gör Alva likadant som mig. Det bevisar ju att jag faktiskt gör något bra när jag gör som jag gör och nu när de har varit så mycket här hemma hos oss så har vi börjat få rutin på det hela. Känns bra!!

Nu ligger tjejerna och sover sedan ett tag och Dadde har också gått och lagt sig. Funderar på att också göra det snart. Måste ju upp lite tidigare imorgon igen. På återseende!!

//Ellicka

Andra badet!

Nu badar tjejerna för andra gången idag. Första gången hade de s.k. badgele i tre olika färger och badade med. Blev lite sur för de använde all färg som fanns i tuberna och det var första gången de använde dem. Hade ju hoppats att de skulle räcka lite längre men icke. Är glad att det var sådana jag köpt på Ullared och inte i en vanlig affär för de kostade ju bara halva priset mot normalt. Lärde mig något på det också. Ska aldrig mer köpa något sådant till dem igen. Bättre att köpa badsalt som färgar vattnet i olika färger för det är det Alva och Julia tycker är roligt och det var därför de använde allt. Badvatnet fick ju en väldigt fin lila färg. Nu leker de med de olika baddjuren jag köpte (också det på Ullared) så därför blev det ett andra bad idag.

Nu har vi precis ätit middag och Dadde är nu nere i tvättstugan. Köpte ju en del kläder både till mig och till barnen som jag vill ha tvättade innan vi använder för första gången. Känns bäst så. Syrran hade lite roligt åt min vagn för där i låg det väldigt mycket med saker som var rosa och lila medans det i hennes vagn låg det väldigt mycket grönt. Jag älskar lila, Julia gör det också och Alva älskar rosa så det är naturligt att det blev dem färgerna. Köpte ju likadana kläder till tjejerna fast Julia fick lila och Alva rosa. Kommer ihåg Julias förtjusta min när jag tog upp hennes lila tröja jag köpt till henne. "Är den till mig?" frågade hon storögt. Till Alva fick jag först upp ett par byxor så hon blev väl lite sur men sedan när hon fått alla kläderna sa hon "Jag gillar rosa" och la in alla sina nya kläder huller om buller inne i sin garderob så jag antar att de fick godkänt av henne också, speciellt de nya Hello Kitty-strumporna.

På måndag är sportlovet slut och det är dags för en ny skolvecka igen. Har varit skönt att vara ledig och slippa stressa iväg på mornarna men nu är det alltså slut på ledigheten. På fredag ska Alva åka och simöva med förskoleklassen för första gången och det ska bli kul. Tycker att det är bra att de lär sig simma i skolan nu för tiden. Kan inte påminna mig om att vi fick möjligheten till att göra det när jag gick i skolan utan då var man hänvisad till att lära sig själv de sista veckorna på sommarlovet. Jag lärde mig att simma i Bodasjön i Prässebo och Dadde lärde sig att simma i Lilla Lee i Ed.

Tog ju med mig Daddes kamera till Ullared men det blev inte så många kort tagna. Tog faktiskt bara ett, ett halvkasst kort på min kundvagn, men här kommer kortet. Passar även på att slänga upp ett kort på den "lilla" godisskålen jag och Dadde plockade till oss på Hemmakväll igår och när ser bilden förstår ni varför det står lilla inom sitationstecken :)
Vår

Det blev ungefär ett och ett halvt kilo i vår "lilla" påse när vi var färdiga. Vi ville ju ha över ett kilo för då blir det billigare pris på godiset men det var inte riktigt tänkt att det skulle bli så mycket.

Nu har jag skrivit ett riktigt långt inlägg så nu har jag faktiskt slut på idéer att skriva om. På återseende!!

//Ellicka
RSS 2.0